Profi pákový kávovar umožňuje baristovi upravit proces přípravy kávy v míře, kterou automatické kávovary ani překapávač  neumožňují. Nabízíme vám pákové kávovary od nejlepších výrobců, které jsou vhodné pro provozovny s různými činnostmi nebo potřebami a zákazníky s různými chutěmi a nároky. Zveme vás  k prozkoumání této kategorie.

číst dál >

Pákové kávovary - aromatické espresso během několika okamžiků

Tyto kávovary jsou právem spojovány s přípravou vysoce kvalitní kávy, která splňuje potřeby zákazníků, kteří chtějí nejen dávku kofeinu, ale také komplexní chutě a vůně. Před časem byly pákové kávovary výsadou nejlepších kaváren a restaurací, dnes jsou rozšířenější, jelikož nabízejí kávu nejvyšší kvality.

Zákazníci rozhodně ocení kvalitní kávu, která zůstává konzistentní při každé návštěvě. Proto se vyplatí zvážit investici do kávovaru, přestože je jeho cena vyšší než u automatického protějšku. Je také dobré si uvědomit, že díky mnohem větším možnostem takového kávovaru je jeho obsluha o něco náročnější a vyžaduje školení personálu. Důležité je také zásobit se kvalitní kávou - nejlépe z místních pražíren, protože jen tak lze využít všech výhod, kteréprofesionální kávovar do kavárny poskytuje.

Tlakové kávovary – pákové. Způsob použití.

Jak funguje pákový kávovar? Proces přípravy kávy sám o sobě není příliš složitý, ale o konečném výsledku rozhodují rozdíly, které lze ovlivnit použitím kvalitního kávovaru. Profesionální pákový kávovar není vzhledem k povaze své konstrukce obvykle vybaven vestavěným mlýnkem, takže si budete muset pořídit samostatný mlýnek, který rovněž najdete v naší nabídce.

Mletá káva se vloží do speciálního sítka, které se následně vloží do páky (známé také jako portafiltr) opatřené výraznou rukojetí. Páka standardně umožňuje nalévání kávy do dvou šálků najednou. Horká voda, ohřívaná bojlerem nebo termoblokem, je pod vysokým tlakem (standardně kolem 9 barů) vháněna do páky s kávou, kterou barista předtím vyčistil, čímž se odstraní veškeré chutě a aromaty. Kávovar na kávu v obvykle provede celý tento proces přibližně za půl minuty.

Napěnění mléka

Za zmínku stojí, že ruční espresso kávovar pákový je také vybaven dalším příslušenstvím, jako je tryska na napěnění mléka. Tvar trysky a síla, s jakou je pára vyráběna, umožňují připravit oblíbené mléčné kávy, jako je například espresso macchiato, během několika málo okamžiků.

Kávovary pákové - pro potřeby každé provozovny

Nabízíme vám profesionální kávovary - barové zařízení pro rychlou přípravu mnoha šálků stejně aromatické a chutné kávy. V závislosti na velikosti vaší provozovny a vašich denních požadavcích si vyberte profi kávovar se správným počtem pák, abyste mohli rychle připravit kávu pro své zákazníky - a to i v době špičky.

Kávovary na espresso jednopákové

Menší pákový kávovar s mlýnkem jednopákový možňuje přípravu kávy pro dva zákazníky současně, což se osvědčí v méně vytížených provozovnách a v těch, které se nezaměřují na podávání horkých nápojů. Cukrárny, bary, malé kavárny a další malé gastronomické provozovny jsou příkladem míst, kde ve většině případů postačí kávovar profi jednopákový.

To samozřejmě neznamená, že káva z nich podávaná nebude stejně chutná a aromatická jako z větších kávovarů. I ty mohou být vybaveny moderními a užitečnými funkcemi, jako je objemové dávkování nebo inovativní systém SIS (Soft Infusion System), který automaticky reguluje tlak během každého spařovacího cyklu.

Kávovary na espresso – dvoupákové

Středně velkým kavárnám se značnou návštěvností se rozhodně vyplatí investovat do kávovaru dvoupákového, který současně připraví až 4 šálky kávy. Díky tomu klienti nebudou na svou kávu dlouho čekat, správný barista je zvládne připravit i za několik minut. Stejně jako u jiných kávovarů na espresso mohou být některé modely vybaveny technologiemi, které dále kontrolují parametry výsledné kávy.

Profesionální třípákový kávovar na klasickou kávu

Kavovar pakovy se třemi pákami dokáže uvařit až šest káv najednou, a je proto ideální pro nejvytíženější provozovny. Za zmínku stojí, že takto velký pakovy kavovar se díky své estetice a kvalitnímu nerezovému zpracování může stát ústředním bodem a designovým prvkem každé kavárny a dodat jí skutečně profesionální charakter.

Kávovary pákové - profesionální vybavení od špičkových výrobců

V naší nabídce naleznete profesionální pákové kávovary od světoznámých výrobců:

  • Nuova Simonelli - je společnost, která působí na trhu již od roku 1936 a snaží se, aby kávovary, které vyrábí, byly co nejkvalitnější a za přijatelné ceny. Zaměřuje se také na zavádění řešení šetrných k životnímu prostředí; 
  • Victoria Arduino - je prémiová značka kávovarů na espresso, která vyniká používáním inovativních technologií, jako je již zmíněný systém Soft Infusion, Gravitech (přesné a opakovatelné odměřování porcí), T3 (přesné určení teploty spaření v každé fázi) a Easy Cream usnadňující dosažení vždy dokonalé mléčné pěny;
  • Wega - je další italská značka, která nabízí zajímavé inovace ve svých pákových kávovarech, jako je multiboiler, což je možnost plné regulace teploty pro každou páku, nebo Green Line, která šetří energii při každém spařovacím cyklu; 
  • BFC - kávovary tohoto výrobce se vyznačují jedinečným designem a také unikátním řešením oddělené regulace tlaku a teploty pro každou skupinu. 
  • Cime - je výrobcem kávovarů kombinujících klasický design s moderními řešeními, jako je například systém automatického čištění pák;
  • Carimali - tento výrobce sází na moderní design a užitečné funkce, jako je přesná regulace síly kávy nebo systém chladné parní trysky, který minimalizuje riziko popálení.

Vše nejen pro kavárnu a bar 

Profi kavovar je důležitým vybavením každé kavárny, ale doporučujeme Vám podívat se i do našich dalších kategorií, jako je barové vybavení a barové zařízení. Zde dostupné vybavení a příslušenství (včetně kávovarů) vám umožní komplexně vybavit jakýkoli barový prostor v restauraci nebo jiném typu podniku. V případě jakýchkoli dotazů nás neváhejte kontaktovat - rádi Vám pomůžeme.