Profesionální kávovary jsou samozřejmě základem v každé kavárně, ale jsou také nezbytné v restauracích, hotelech, barech a dalších gastronomických zařízeních. Prodej teplých nápojů může přinášet velké zisky, ale k tomu je třeba pořídit pro svůj podnik vhodný gastro kávovar. Bez ohledu na to, zda teprve plánujete začlenění kávy do své nabídky nebo jde o zefektivnění procesu podávání kávy při zachování vysoké kvality, v naší nabídce určitě najdete produkty, které splní veškerá očekávání.

číst dál >

Profesionální kávovar - pro náročné zákazníky 

Profesionální kávové stroje především zaručují vysoký výkon a opakovatelnou, vynikající chuť kávy, která přiměje zákazníky k pravidelné návštěvě. V takovém případě by levný kávovar určený pro domácí použití byl zcela nedostatečný. Výběr vhodného kávovaru bude záviset na profilu podnikání, velikosti provozovny, průměrném počtu návštěvníků, dostupném rozpočtu a mnoha dalších faktorech. Z tohoto důvodu vám nabízíme různé druhy kávovarů, které se určitě osvědčí ve vašem podnikání. Nejčastěji je rozdělujeme na profi automatický kávovar a pákový kávovar, ze kterých jsou nápoje určené pro nejnáročnější milovníky kávy.

Automatické kávovary - profesionální, výkonné, snadno ovladatelné 

Automatické kávovary spojují vysoký výkon při přípravě kávy s jednoduchým ovládáním a zároveň umožňují rychlé přípravě základu pro oblíbené druhy nápojů, jako jsou například americano, cappuccino, latte macchiato, latte nebo flat white. Tyto kávovary obvykle nabízejí řadu funkcí, jako je regulace teploty kávy, mléka a páry. Regulace síly kávy umožní přizpůsobit nápoj chuti zákazníků, zatímco regulace množství uvařené kávy se hodí při změnách poptávky po tomto nápoji. Velký gastro kávovar dokáže připravit až 40 litrů nápoje za hodinu. Tento výkon se hodí do velkých restaurací, ale také do cateringových firem obsluhujících různé akce. Menší modely budou lepší volbou v menších gastronomických provozech, ale osvědčí se také jako kávovar na latte do kanceláře. Automatický kávovar nejčastěji existuje ve variantě s přepadovým systémem vybaveným integrovaným mlýnkem, který rychle připraví mletou kávu ke spaření (důležité je při tom nastavení hrubosti mletí zrnkové kávy). Většina modelů je vybavena přímým připojením k vodovodní síti. Snadné ovládání pomocí LCD displeje umožňuje rychle se seznámit se všemi možnostmi daného zařízení.

Pákové gastro kávovary - když záleží na nejvyšší kvalitě kávy 

Profesionální kávovary zajišťují maximální kontrolu nad procesem přípravy kávy a jsou tak neodmyslitelnou součástí každé kavárny zaměřené na náročné zákazníky. Tento typ kávovaru existuje pouze ve variantě s tlakovým systémem a nabízí soubor funkcí podobných automatickému kávovaru, i když jsou daleko rozsáhlejší. Tryska na šlehání mléka, ohřívač šálků nebo pokročilé programování dávkování vody a extrakce kávy - to jsou další funkce, které zaručí moderní pákové kávovary. Baristické kávovary nejsou vybaveny integrovanými mlýnky a je nutné pořídit si samostatný mlýnek na kávu . 

I když se pákové kávovary více zaměřují na kvalitu připravené kávy, mohou v případě potřeby poskytnout také vysoký pracovní výkon. To bude záviset na tom, kolik tzv. skupin, tj. stanovišť vybavených pákou, má dané zařízení k dispozici. Každá skupina umožňuje přípravu dvou šálků kávy najednou. Nejjednodušší varianty s jednou skupinou se osvědčí v menších provozech, zatímco varianty s dvěma a třemi skupinami, připravujících odpovídajícím způsobem 4 a 6 káv najednou, budou dobrým výběrem v větších provozech s velkým provozem. 

Kávovar profesionální je sice velkou investicí, ale rozhodně stojí za to, pokud se podnik zaměřuje na podávání kávy. Je také třeba zmínit, že díky své konstrukci, vysoké kvalitě zpracování a tím estetickému vzhledu jsou pákové kávovary často nejen pracovním nástrojem, ale také chloubou v kavárnách. Z tohoto hlediska se rozhodně vyznačují nabízené italské kávovary známých výrobců.

Je třeba si uvědomit, že s tímto kávovým strojem barista plně ovládá proces přípravy kávy, ale kvůli rozsáhlejším možnostem bude muset věnovat trochu více času na zvládnutí ovládání zařízení. Pokud se rozhodnete pro pákový kávovar do kavárny, rozhodně se vyplatí najít kvalitní kávu od ověřených pražíren. Jen tak lze plně využít potenciál takového zařízení.

Profesionální kávovary pro kavárny a další provozy - jak vybrat ten správný? 

V gastronomických podnicích, jako jsou restaurace, bary, cukrárny, hotely a malé restaurace, kde záleží na vysokém výkonu a opakovatelnosti chuti, se nejlépe osvědčí přepadové automatické kávovary. Naopak v kavárnách, kde se klade důraz na nejvyšší kvalitu chuti a přípravu speciální kávy, bude pákový kávovar jednoznačně nejlepší investicí

Dostupné profesionální kávovary v naší nabídce jsou výrobky vysoké kvality, které určitě uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. Bez ohledu na to, na jakého zákazníka je kavárna zaměřena, musí kávový stroj odpovídat denní poptávce po přípravě tohoto nápoje.

Mlýnky na kávu 

U pákových kávovarů je nutné mletí kávy v samostatném mlýnku. Čerstvé mletí umožní vyzdvihnout všechny obsažené kvality zrn, a vůně čerstvě umleté kávy v celém podniku je velký plus. V této kategorii vám nabízíme i mlýnky s různou výkonností - profesionální vysokovýkonné modely, které melou až 12 kg kávy denně, nebo menší modely vybavené několika zajímavými funkcemi, jako je vestavěná váha nebo počítadlo porcí.

Šlehání mléka 

Díky profesionálním šlehači na mléko můžete velmi rychle vytvořit klasické mléčné kávové nápoje na bázi espressa. Jsou to kompaktní a snadno ovladatelná zařízení, díky nimž lze najednou připravit až 400 ml mléčné pěny z 200 ml mléka. Jsou to nepochybně užitečné nástroje v rukou každého baristy.

Profesionální kávovar a mnohem více 

Kávové stroje lze využít nejen v kavárnách, ale jsou také běžně viditelné v restauračních nebo hotelových barech. Proto vás zveme k seznámení se i s dalšími kategoriemi související s touto branží. Nabízíme různé barové vybavení, a barové zařízení, jako jsou odšťavňovače nebo stroje na led. V případě dotazů ohledně naší nabídky vás srdečně zveme k kontaktu - rádi vám pomůžeme s výběrem vhodného gastronomického vybavení.